Nos. Írtam már több blogra cikket ezzel a témával kapcsolatban és úgy gondoltam, hogy oldalunkon is ez lesz a nyitóbejegyzés, ugyanis ez a fajta lakberendezés most aktuális, trendi, olcsó, jó, mindenki számára elérhető.

Kezdjük is, Vintage part1!

Amennyiben nem is menő a Vintage, de mindenképpen stílusos és költséghatékony. A klasszikus Vintage stílus az Art deco és Retró bútorok modern kiegészítőkkel történő keverésével jött létre. Fontos leszögezni, hogy az Art deco sem Vintage és a Vintage sem Retró, a hangsúly a korszakok keverésén van. Na és persze azon, hogy kövessük a természetes színeket, anyagokat és formákat és hogy ne dobáljunk minden régi bútort azonnal a tűzre.

Egyszóval fogjuk a nagyi sámliját, kenjük le fehérre, válasszunk hozzá érintőlegesen minimalista és egyéb régebbi kiegészítőket, ne legyen mondjuk a kanapénk tiritarka és a falunk színe se legyen hupizöld , citromsárga, vagy ezekhez hasonló ocsmányság és készen is van a Vintage alap a nappaliban. A 2000-s években megvásárolt spotlámpánkat pedig elég később lecserélni és elfelejteni (felgyújtani a francba) egy életre. Azért megjegyezném, hogy anyuka sajtreszelője, egy izzó vezetékkel, továbbá egy villanyszerelő csodákra lehet képes a konyhában.

Nyugodtan merészkedjünk fel a padlásra, vagy nézelődjünk a használtcikk oldalakon, nem harapnak. De amúgy meg, ha van pénzünk menjünk el az IKEA-ba, állítsunk magunk mellé egy lakberendező tanoncot és figyeljük, hogy csinál a lakásunkból egy modern nagypolgári szalont.

Egyenlőre ennyi, várom a sámlis képeket és ötleteket amiről szívesen olvasnátok az oldalon.

Lentebb van pár kép inspirációnak.

 

 

Írta:

Korpás Norbert